Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rumuńska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 500 g
płatki ryżowe 100 g
marchew 150 g
ziemniaki 200 g
kalafior 200 g
kabaczek 150 g
Kwas burakowy 1/2 szkl.
śmietana 1/2 szkl.
jajko 1 szt
sól do smaku
kapusta biała 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rumuńska

Pokrojone warzywa wymieszać z kapustą i gotować. Ugotowane płatki ryżowe wymieszać ze zmielonym mięsem i jajkiem. Uformować pulpeciki, które gotować przez 15 minut w posolonej wodzie. Zupę zagęścić posoloną śmietaną i wrzucić pulpety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 28.04.2012 20:22
zawiało egzotyką ciekawy przepis
krokodyl 31.03.2012 11:29
dzięki za komentarze
Marzena34 30.03.2012 19:06
o i znowu podróżujemy
gusia1000 08.03.2012 11:57
Fajna nazwa zupy.
ronald88 07.01.2012 12:23
woow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak