Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kapusty i ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 400 g
cebula 50 g
ząbki czosnku 4 szt
ryż 70 g
koncentrat pomidorowy 40 g
oliwa 4 łyżki
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kapusty i ryżu

W garnku zarumienić pokrojoną cebulę, doda poszatkowaną kapustę i dusić pod przykryciem na płytce ochronnej. Gdy będzie miękka dodać koncentrat i czosnek, 1.5 l wody i zagotować. Ryz ugotować osobno i podać przed podaniem. Przyprawić i posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.03.2012 11:52
Spoko zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak