Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa karpacka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 400 g
smalec 40 g
ziemniaki 250 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 1 szkl.
mąka 1 łyżeczka
fasolka szaragowa 200 g
cebula 50 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa karpacka

Pokrojoną cebulę zezłocić na tłuszczu, dodac pokrojona w kostkę baraninę, obsmażyć, dodać wody, sól i paprykę i dusić na słabym gazie pod przykryciem. Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować na wpół miękko, dodać fasolkę i mięso z cebulką. Gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z posoloną śmietaną i dolać do zupy. Zagotować i podawać bardzo gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 03.06.2012 13:49
ciekawy przepis
krokodyl 17.03.2012 19:04
dzięki za komentarz
Marzena34 17.03.2012 15:51
ciekawa
gusia1000 08.03.2012 11:47
Fajna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak