Sposób przygotowania

Z mąki, zmielonych migdałów, 60 g cukru, jajka i masła zagnieść szybko ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na ok. pół godzinki.
Białą czekoladę zetrzeć na tartce. Budyń wymieszać z 6 łyżkami mleka. Pozostałe mleko zagotować z 40 g cukru. Wlać budyń i zagotować. Zdjąć z ognia i dodać czekoladę. Mieszać aż się rozpuści.
Formę do tarty wysmarować masłem i wylepić ciastem pamiętając o brzegach. Piec ok. 25 minut w temp. 200 stopni.
Kremówkę ubić na sztywno i ostrożnie połączyć z kremem budyniowym. Masę wyłożyć na wystudzoną tartę i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Jagody przebrać, umyć, osuszyć i wyłożyć delikatnie na masie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    jakodowe ciasto mniam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nie mogę doczekać się już sezonu na jagody.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ależ pięknie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    smakowicie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jaka pyszna tarta!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !