Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy na małe kawałeczki i podsmażamy z cebulą. doprawiamy sola i pieprzem oraz papryka ostrą (im więcej papryki tym sałatka będzie ostrzejsza). Dodajemy 2-3 łyżki ostrego keczupu oraz 2 łyżki czerwonego, wytrawnego wina. Podsmażamy na wolnym ogniu aż sos odparuje. Na koniec dodajemy wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i mieszamy.
Przekładamy do salaterki, dodajemy kukurydzę, czerwona fasolę, paprykę pokrojoną w kostkę oraz ogórki konserwowe również pokrojone w kostkę. Do majonezu dodajemy 2 łyżki musztardy sarepskiej i razem połączone dodajemy do sałatki.
Voila!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    ciekawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa ze względu na nazwę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    nazwa sałatki bardzo fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    No nie da się ukryć-nazwa powala! :D :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !