Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czerwonej, z jabłkiem i rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona pół główki
oliwa 2 łyzki
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
jabłko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czerwonej, z jabłkiem i rodzynkami

Kapustę drobno szatkujemy i wrzucamy do wrzącej osolonej wody na 2 min. Rodzynki sparzamy i dodajemy do kapusty. Jabłko trzemy na tarce z grubymi oczkami i łączymy z kapustą i rodzynkami. Polewamy olejem i dodajemy sól, cukier i pieprz do smaku. Całość mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 06.01.2013 08:03
dobre
smakoszek 13.03.2012 21:01
bardzo lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak