Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
cukier do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
kolendra 1 łyżeczka
olej do smażenia
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w ziołach

Filety umyć i osuszyć, po czym pokroić na kawałki (mniej więcej na 2 - 3 części każdego) i natrzeć marynatą składającą się z: przetartego czosnku, kolendry, gałki muszkatołowej i po szczypcie soli i cukru i soku z jednej cytryny. Odstawić w chłodne miejsce na około 30 minut (wcześniej zawinąć w folię). Po tym czasie rybę usmażyć w głębokim oleju. Podawać ciepłe na półmisku dekorując świeżymi ziołami i cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 15.03.2012 21:06
doskonały
lucyna15
lucyna15 26.01.2012 12:58
pycha
lucyna15
lucyna15 26.01.2012 12:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak