Sposób przygotowania

Filety umyć i osuszyć, po czym pokroić na kawałki (mniej więcej na 2 - 3 części każdego) i natrzeć marynatą składającą się z: przetartego czosnku, kolendry, gałki muszkatołowej i po szczypcie soli i cukru i soku z jednej cytryny. Odstawić w chłodne miejsce na około 30 minut (wcześniej zawinąć w folię). Po tym czasie rybę usmażyć w głębokim oleju. Podawać ciepłe na półmisku dekorując świeżymi ziołami i cytryną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !