Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź pod zieloną pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 0,5 kg
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana kwaśna 1 szklanka
musztarda 1 łyżeczka
groszek konserwowy 1 puszka
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź pod zieloną pierzynką

Śledzie namoczyć w mleku i pozostawić na całą dobę. Po tym czasie pokroić je na małe kawałki i ułożyć w niedużych salaterkach.
Groszek odcedzić, przełożyć do miski i zmiksować na gładką masę, po czym dodać do niego śmietanę i wymieszać, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekaną natkę pietruszki i musztardę. Wymieszać. Gotowym przykrywać filety śledziowe i odstawić na około 40 minut do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.02.2012 17:15
fajne
cooleczka 10.02.2012 21:41
ciekawy pomysł :)
Kas2 08.01.2012 16:14
pod zieloną nie znałam, fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak