Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone - najzwyklejsze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jaja 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko 200 ml
sól
pieprz
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone - najzwyklejsze

Bułkę namoczyć w mleku - około 15-20 minut, odcisnąć i dodać do mięsa. Dodać jajko, zeszkloną na maśle cebulę (pokrojoną w kostkę) i sól i pieprz do smaku. Wymieszać wszystko i mokrymi rękami (moczyć w zimnej wodzie) formować nieduże kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na oleju.
Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 15.03.2012 21:05
najzwyklejsze i najsmaczniejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak