Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburger

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5 kg
bułka 4 szt
sałata zielona 8 kawałków
pomidor 2 szt
musztarda 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
majonez 2 łyżki
cebula 2 prażona

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburger

Mięso mielone przyprawić według uznania i uformować z nich kotlety wielkości bułki do hamburgera mniej więcej o grubości 1,5-2 cm. Na patelni grillowej usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Bułkę przekroić i podgrzać na patelni teflonowej bez tłuszczu do uzyskania chrupiącej, brązowawej skórki. Majonez, musztardę i ketchup wymieszać. Pomidora pokroić w plastry.
Na bułce układać kolejno: sos, hamburger, sos, sałata, pomidor, cebula i znowu sos i przykryć drugą częścią bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 13.03.2012 06:44
mniam
caralajna 08.03.2012 18:31
domowy najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak