Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej w wodzie na pól miękko, zalać zimna woda i odcedzić.Naczynie żaroodporne wysmarować 1 łyżka masła i włożyć do niej makaron .Cebule i czosnek obrać, posiekać zrumienić na 1 łyżce masła i dodać makaronu .Pieczarki oczyścić opłukać, pokroić plasterki i usmażyć na reszcie masła.Gdy woda z pieczarek odparuje dodać pokrojona szynkę i usmażyć jeszcze chwile . Następnie zawartość patelni wyłożyć na makaron i wymieszać .Przecier pomidorowy rozcieńczyć 1 szklanka wody , dodać sol pieprz oregano 2/3 parmezanu i wymieszać .Makaron zalać sosem , oprószyć resztka parmezanu i zapiekać kolo 25min w piekarniku rozgrzanym do tem 180c przed podaniem zapiekankę posypać natka pietruszki . ps zamiast parmezanu można zastąpić gouda .A szynka wędzona można zastąpić różna wędlina .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    robię całkiem podobną:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !