Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z nóżek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki i ogony wieprzowe 1500 g
ziemniaki 1000 g
marchew 100 g
pietruszka 100 g
cebula 100 g
ząbki czosnku 3 szt
smalec 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z nóżek

Oczyszczone i sparzone nóżki przeciąć wzdłuż, a ogony pokroić na 3 cm. kawałki. Zalać wodą, dodać obrane i pokrojone marchew i pietruszkę i gotować do miękkości. Ogony dać psu, nóżki obrać z mięsa i wrzucić mięso z pokrojonymi w kostkę ziemniakami do zupy. Posiekana cebulę przysmażyć na tłuszczu, dodać wyciśnięty czosnek i mąkę, zasmażyć, wymieszać z połową szklanki wody i dodać do zupy. Zagotować i doprawić octem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.03.2012 11:31
Fajna.
krokodyl 03.03.2012 09:13
dzięki za komentarze
parysek10 02.03.2012 18:04
To zjedz sama.
SmacznaPyza 06.01.2012 16:49
a jak nie mam psa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak