Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe rogaliki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 1 kostka
cukier puder 1/2 szklanki
jajko 1
cukier puder
orzechy włoskie 10 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe rogaliki

Mąkę przesiać, posiekać z masłem, dodać cukier, orzechy i jajko, zagnieść ciasto. Z ciasta odrywać małe porcje, formować w dłoniach cienkie wałeczki, zawijać rogi. Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok. 10 minut w temp. 180 stopni C. Ostudzić, posypać cukrem pudrem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak