Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i solą. Dalej ucierać, dodając kolejno żółtka. Wsypać przesiane mąki i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać rum, dokładnie zagnieść. Obie porcje rozwałkować na prostokątne placki, na części jasnej ułożyć kakaową, lekko docisnąć, zwinąć ciasną roladę. Owinąć folią, włożyć na godzinę do lodówki. Roladę pokroić na plastry. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !