Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,3 kg
mąka 30 dag
jajko 6
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ziemniaki obrać, ugotować w posolonej wodzie. Odcedzić, przecisnąć przez prasę. Ostudzić. Do ziemniaków dodać jajko i mąkę. Zagnieść ciasto. Nabierać małe porcje, formować wałeczki. Lekko je spłaszczać, kroić w skośne paski. Gotować 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak