Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w tradycyjnej potrawce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sprawiony kurczak
włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 1 szklanka
śmietana 1 szklanka
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w tradycyjnej potrawce

Kurczaka podzielić na 6 porcji. Zalać wrzątkiem, włożyć włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 40 minut. Mięso wyjąć. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Rozprowadzić 2 szklankami wywaru z kurczaka, mlekiem i śmietaną, Zagotować. Przyprawić, dodać natkę. Sosem polać kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak