Sposób przygotowania

Do pokrojonej w kostkę, oczyszczonej dyni dodać 10g masła i posiekaną cebulę i dusić do miękkości. Z włoszczyzny ugotować ok. 1,5 l wywaru. Z reszty masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i wymieszać z zimnym wywarem. Dynię przetrzeć, wymieszać z zupą, zagotować i zagęścić śmietaną. Można posypać natką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a dlaczego rumuńska? tak w książce było napisane?
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajna nazwa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    taką jadłam w Rumunii.
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    Paszport Ci pokazać Kochana Pyzo ? :) troszkę byś się ździwiła :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !