Sposób przygotowania

Danie to nietylko świetnie smakuje i jest proste i szybkie w wykonaniu, ma jeszcze jedną ważną cechę: mogę w nim przemycić sporą porcję warzyw, a i tak zostanie zjedzone.
Dodajemy to co akurat mamy: pieczarki ,marchew pokrojona w kostę, seler i pietruszka pokrojone dość drobno, papryka, cukinia, kukurydza lub groszek itd

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Jako bazę sosu możemy wykorzystać juz posiadany gulasz lub gotujemy wogóle bezmięsnie.

Wszystko dusimy do miękkości na koniec dodajemy przecier rozrobiony wodą, dopiero póżniej zagęszczamy mąką aby pozostał piekny kolor.

Banalnie proste i bardzo smaczne.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo tak? lubi? :) polecam wszystkim
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    dobra jest :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    dobra kasza z dobrymi dodatkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam kaszę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !