Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana po bułgarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
marchew 150 g
seler 100 g
cebula 50 g
ząbki czosnku 2 szt
słonina 100 g
mąka 30 g
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana po bułgarsku

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach i z ziemniakami pokrojonymi w kostkę gotować w 1,5l wody do miękkości. Słoninę stopić na skwarki. Skwarki wyjąć, dodać posiekaną cebulę i po zarumienieniu dosypać, mieszając, mąkę. Zasmażkę zezłocić, rozprowadzić z niewielką ilością zimnej wody, zagotować i dodać do zupy. Dodać skwarki, roztarty czosnek, przyprawić i gotować około 20 minut. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 05.03.2012 12:58
dzięki za komentarze
gusia1000 05.03.2012 11:45
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak