Sposób przygotowania

Czyste grzyby pokroić i ugotować w 2l posolonej wody do miękkości, dodając po 0,5 godz. pokrojone w kostkę ziemniaki i kminek. Pokrojoną cebulę podsmażyć na maśle, dodać mąkę i zarumienić. Wyłączyć gaz, dodać trochę wody i zamieszać dokładnie. Przygotowaną zasmażkę dodać wraz z roztartym czosnkiem i przyprawami do zupy i zagotować. Posypać natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dzięki za komentarze
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !