Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana po wiedeńku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
masło 70 g
mąka 40 g
cebula 40 g
kminek 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 1 szt
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
borowiki 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana po wiedeńku

Czyste grzyby pokroić i ugotować w 2l posolonej wody do miękkości, dodając po 0,5 godz. pokrojone w kostkę ziemniaki i kminek. Pokrojoną cebulę podsmażyć na maśle, dodać mąkę i zarumienić. Wyłączyć gaz, dodać trochę wody i zamieszać dokładnie. Przygotowaną zasmażkę dodać wraz z roztartym czosnkiem i przyprawami do zupy i zagotować. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 18.04.2012 21:01
wspaniałości
krokodyl 05.03.2012 12:59
dzięki za komentarze
gusia1000 05.03.2012 11:42
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak