Sposób przygotowania

Zmieszaj w misce mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, dodaj szklankę kompotu i olej. Przy pomocy drewnianej łyżki wymieszaj wszystko dokładnie i na koniec dodaj startą czekoladę. Ponownie wymieszaj. Ciasto wlej po równo do 12 foremek na muffiny i piecz przez 20 minut w temp. 180 st.C

Krem karpatkowy zrobić wg własnego przepisu.

Wystudzone muffiny przekrajemy na pół. Przekładamy kremem i do każdego wkładamy po 1 wiśni z kompotu. Przykrywamy drugą częścią muffina. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Górę zdobimy kremem przy pomocy szprycy do dekoracji ciast, dekorujemy wiśniami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agano

    ale pychota....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wspaniałości :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    rewelacja;]
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>wow, extra! uwielbiam połączenie wiśnia-czekolada</b>
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super i jakie ładne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    śliczne słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo apetyczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    smakowite:)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    rewelacja już robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !