Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 500 g
smalec 60 g
cebula 50 g
ryż 50 g
papryka 1 łyżeczka
śmietana 3/4 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa

Cebulę drobno pokroić, zezłocić na tłuszczu, dodać mięso, obsmażyć, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Gdy mięso będzie na pół miękkie, dodać wypłukany ryż, kapustę, dolać 6 szklanek wody, przyprawić solą i pieprzem i gotować do miękkości. Przed zakończeniem gotowania zagęścić lekko posoloną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 18.05.2012 00:38
pyszna
gusia1000 05.03.2012 11:38
Dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak