Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuropatwy na dziko

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuropatwy 2 szt
olej 4 łyżki
ocet winny 1 szkl.
wino białe wytrawne 1,5 szklanki
ząbki czosnku 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szt
jałowiec 4 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kuropatwy na dziko

Posolone połówki ptaków obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Roztarty czosnek, lekko podsmażony na oleju wraz z tłuszczem i kuropatwami przełożyć do garnka. Zalać marynatą z wina i wody (1:1), octu, liścia laurowego, pieprzu i soli. Gotować 1,5 godziny. Ptaki wyjąć, sos zagotować, przecedzić, ostudzić. Kuropatwy ułożyć na półmisku, polać sosem i zostawić w lodówce do następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 05.03.2012 13:02
żałuj.....
gusia1000 05.03.2012 11:37
Nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak