Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z nutą gruszkową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
cukier puder 3-4 łyżki
Biszkopt
gruszki marynowane 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z nutą gruszkową

Gruszki odsączamy z zalewy i miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl ciepłej wody. Śmietanę bijamy na sztywno w trakcie ubijania dodajemy cukier następnie łączymy z żelatyną i musem gruszkowym, delikatnie mieszamy. Biszkopt w moim przypadku kakaowy przekrawamy na pół, masę wykładamy wyrownując i przykrywamy drugą częścią biszkoptu, schladzamy.Wierzch posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 27.09.2012 23:53
mmm pyszne ciacho z kremem
Ewelina47 23.09.2012 14:26
pyszne ciastko do niedzielnej kawki
traktorek 29.06.2012 18:47
apetyczne
Anna152 10.06.2012 08:00
mniam
berys18 03.06.2012 15:06
apetyczny
Barbara/zuza22_85 16.02.2012 19:52
prosty i smaczny
monika141 28.01.2012 20:13
super
Rybciia 19.01.2012 20:02
świetne
m1monika 17.01.2012 19:10
apetyczny
kuklik 07.01.2012 14:46
piękne
1j1o1l1a1 06.01.2012 15:47
smakowicie się prezentuje
Monika111 06.01.2012 12:23
Ale fajne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak