Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rafaello bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 1/2 szkl
żółtko jajek 3 szt
maka pszennna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt
masło 30 dag
wiórki kokosowe 20 dag
herbatniki 4 paczki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: rafaello bez pieczenia

Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrami, a w 1/2 szklanki roztrzepujemy żółtka i mąki, gotujemy budyń.
Po wystudzeniu ucieramy z masłem na puszysty krem, dodajemy wiórki kokosowe.
W formie układamy na zmianę herbatniki i masę, posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 17.04.2012 21:46
polecam bardzo dobry
jolajka 16.04.2012 06:46
warto spróbować
MAR3STA 15.04.2012 21:48
robię podobnie, pycha
zuzanna_z 17.01.2012 13:04
fajne
Olaa 15.01.2012 18:50
fajny przepis
treonina 06.01.2012 11:19
świetny przepis, na pewno wypróbuję!
cooleczka 06.01.2012 10:51
takiego bez pieczenia jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak