Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa na masełku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
makaron muszelki 1 garść
marchewka 1 szkl
pieczarki 7 szt
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
pieprz
śmietana 12-procentowa
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa na masełku

w garnku rozpuszczamy kostki bulionowe w ok 3 litrach i zagotowujemy .Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i strata na tarce marchewkę . Pieczarki kroimy w plasterki,cebulę siekamy i podsmazamy na maśle na złoto .Dodajemy do zupy . Doprawiamy solą ,pieprzem .Wrzucamy garść makaronu >

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 06.01.2012 16:21
super
aginaa 06.01.2012 11:45
pycha
jolita 06.01.2012 09:49
fajne
gosia47-47 06.01.2012 09:29
mniam
iwa643 06.01.2012 08:28
Można posypać posiekana natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak