Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w marynacie cytrynowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1/2 szkl
wino białe wytrawne 1 szkl
miód 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
cytryny 2 szt
pieprz mielony 2 łyżeczki
sól do smaku
cielęcina bez kości 1 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w marynacie cytrynowej

Cytryny sparzyć, wytrzeć, zetrzeć z nich skórkę na drobnej tarce, wycisnąć sok. Wlać do miski dodać skórkę, przeciśnięty przez prasę czosnek, miód, wino, pieprz, oliwę, dokładnie wymieszać. Mięso umyć, pokroić na kotlety, każdy zbić tłuczkiem, włożyć do marynaty, przykryć i odłożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie wyjąć z marynaty, oprószyć solą i piec na grillu z obu stron, kilka razy smarując marynatą. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 26.07.2013 13:00
zapowiada się smaczny obiad z tego mięska :)
olkaaa 02.11.2012 09:26
super pomysł
IlonaAlbertos 22.07.2012 21:38
Zapowiada się bardzo apetycznie.
Motorek 29.06.2012 08:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak