Sposób przygotowania

Cytryny sparzyć, wytrzeć, zetrzeć z nich skórkę na drobnej tarce, wycisnąć sok. Wlać do miski dodać skórkę, przeciśnięty przez prasę czosnek, miód, wino, pieprz, oliwę, dokładnie wymieszać. Mięso umyć, pokroić na kotlety, każdy zbić tłuczkiem, włożyć do marynaty, przykryć i odłożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie wyjąć z marynaty, oprószyć solą i piec na grillu z obu stron, kilka razy smarując marynatą. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się bardzo apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smaczny obiad z tego mięska :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !