Sposób przygotowania

Ser utrzeć ze śmietaną, dodać szczypiorek, koperek, otartą skórkę z cytryny, sól, pieprz i szczyptę cukru, wymieszać. Filety rybne umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odłożyć na 1/2 godziny w chłodne miejsce. Następnie każdy filet posmarować serem, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem, skropić roztopionym masłem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 25-30 minut. Podawać z frytkami i surówką

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !