Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z filetów z mintaja z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z mintaja 1 kg
śmietana 1 łyżka
sok z cytryny 3 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
koperek posiekany 1 łyżka
otarta skórka z cytryny 1/4 łyżeczki
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z filetów z mintaja z serem

Ser utrzeć ze śmietaną, dodać szczypiorek, koperek, otartą skórkę z cytryny, sól, pieprz i szczyptę cukru, wymieszać. Filety rybne umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odłożyć na 1/2 godziny w chłodne miejsce. Następnie każdy filet posmarować serem, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem, skropić roztopionym masłem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 25-30 minut. Podawać z frytkami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.11.2012 09:39
bardzo fajne
IZABELA29 02.02.2012 08:38
fajny przepis
[email protected] 06.01.2012 17:07
lubie ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak