Sposób przygotowania

Z laski wanilii usuwamy miękisz,laskę wrzucamy do rondelka z mlekiem i podgrzewamy na małym ogniu.Żelatynę moczymy w zimnej wodzie.Żółtko ucieramy z cukrem aż cukier się rozpuści następnie dodajemy w małych porcjach gorące mleko bez wanilii stale mieszając.Wszystko przekładamy z powrotem do rondla i mieszamy tak długo aż krem zacznie się cienką warstwą przyklejać do wypukłej części łyżki wtedy jest gotowy.Zelatynę odciskamy i stale mieszając rozpuszczamy w kremie.Krem chłodzimy w zimnej kąpieli z dodatkiem lodu od czasu do czasu mieszając.Śmietankę ubijamy dodajemy do kremu i mieszamy.Kremem napełniamy deserowe miseczki i chłodzimy godzinę pod przykryciem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    musi być słodziutki i aksamitny... palce lizać!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniamm
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !