Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kokosowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka tortowa 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 4 łyżki
oliwa 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masło do formy
aromat kokosowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kokosowy

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier.
Krok 1 - Biszkopt kokosowy foto
2
Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku.
Krok 2 - Biszkopt kokosowy foto
3
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej wlać ekstrakt kokosowy, oliwę i delikatnie wymieszać.
Krok 3 - Biszkopt kokosowy foto
4
Ciasto wyłożyć do wyłożonej folią aluminiową i posmarowanej tłuszczem formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temp 180 stopni.
Krok 4 - Biszkopt kokosowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.11.2013 21:42
Super pomysł.
mirosława4 18.05.2013 21:30
na pewno jest smaczny muszę wypróbować
Ewelina38 07.01.2013 09:19
taki biszkopcik musi pysznie smakować, a ja bardzo lubię kokosowe smaki :)
Iwusia 27.03.2012 23:25
ale pycha
ziutula
ziutula 06.01.2012 04:56
lubię kokosowe smaki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak