Sposób przygotowania

Włoszczyznę myjemy i kroimy w niewielkie słupki a zieleninę myjemy.Brukiew obieramy i dzielimy na kawałki podobnej wielkości jak pozostałe warzywa a następnie przekładamy na durszlak i przelewamy wrzątkiem by warzywo straciło swój naturalnie gorzki smak.Kurczaka myjemy dzielimy na kawałki i przekładamy do dużego garnka i zalewamy trzema litrami wody,dodajemy włoszczyznę i brukiew i doprawiamy solą i pieprzem.Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę.Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je uważając by się nie rozpadło i wrzucamy ziemniaki.Do zupy dodajemy majeranek i gotujemy do miękkości ziemniaków.Zupę przecieramy przez sito i nalewamy do na talerzy.Do każdego talerza wkładamy porcję mięsa.Podajemy z chlebem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !