Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z czekoladą i skórką kandyzowaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
mleko 300 ml
oliwa 1/3 szkl
cukier 1/3 szkl
jajko 1 szt
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada gorzka 1 szt
sól do smaku
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z czekoladą i skórką kandyzowaną

Kroki postępowania

1
Do jednej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy, pokruszoną tabliczkę czekolady, skórkę pomarańczową, wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko, oliwę, jajko i zmiksować.
Krok 1 - Muffiny z czekoladą i skórką kandyzowaną foto
2
Do mleka z oliwą i jajkiem wsypać suche składniki, i zamieszać.
Krok 2 - Muffiny z czekoladą i skórką kandyzowaną foto
3
Ciasto łyżką nakładać do foremek muffinowych do 2/3 wysokości. Włożyć o nagrzanego piekarnika.
Krok 3 - Muffiny z czekoladą i skórką kandyzowaną foto
4
Piec w temp 180 stopni około 20 minut.
Krok 4 - Muffiny z czekoladą i skórką kandyzowaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.08.2012 14:06
Szybkie w przygotowaniu, ale za to jakie smaczne :)
mimi 23.04.2012 22:24
super
Wafelek2601 19.04.2012 22:07
świetne
irenka 28.03.2012 20:12
pyszne
Motorek 01.02.2012 11:27
pyszniutkie
mirosława4 25.01.2012 21:31
szkoda ?e nie mo?na si? pocz?stowa?,pyszne
ewasylwia 06.01.2012 12:14
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak