Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle przekładane masą z herbatników

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
czekolada gorzka 1 tabliczka
cukier puder 15 dag
kakao 1 łyżka
herbatniki 20 dag
cukier waniliowy 2 łyżeczki
sok z cytryny do smaku
spirytus do smaku
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle przekładane masą z herbatników

Herbatniki wałkiem rozkruszyć na stolnicy, wsypać do miski. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć z cukrem pudem na puszystą masę, dodać rozpuszczoną czekoladę, kakao, cukier waniliowy, pokruszone herbatniki, przyprawić do smaku sokiem z cytryny i spirytusem. Wszystko dokładnie utrzeć. Smarować wafle, kładąc jeden na drugim. Przycisnąć deseczką i odłożyć w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.06.2013 21:51
Pomysł bardzo ciekawy.
mirosława4 31.05.2013 21:10
zjadłabym takiego wafelka :)
Łukasz15 11.07.2012 10:23
Pycha
Iwona51
Iwona51 06.01.2012 00:16
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak