Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 60 dag
boczek 60 dag
mięso wieprzowe bez kości 60 dag
sól, pieprz wg uznania
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
olej pół szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
kapusta kiszona 1 litr
kapusta biała 1 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę białą pokroić, zagotować. Kwaśną kapustę zagotować. Kiełbasę z boczkiem podsmażyć, mięso wieprzowe usmażyć na troszcze oleju. Białą kapustę odcedzić nie całkiem, a kwaśną całkowicie. Połączyć je razem. Podsmażony boczek, kiełbasę i mięso wieprzowe połączyć razem z kapustami, dodać wszystkie przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać porządnie. Podusić na chwile na małym ogniu.
Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 18.07.2012 13:36
uwielbiam
KasiaK90 31.07.2011 10:08
bardzo lubię
Mati13 31.01.2011 20:54
uwielbiam bigos
Mati13 31.01.2011 20:54
uwielbiam bigos
zoha1234567890
zoha1234567890 07.07.2010 10:58
pycha na pewno.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak