Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilii con carne wg Buni :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 czerwone cebule,1 puszka pomidorów pelati ( bez skórki w soku )
1 puszka czerwonej fasoli w zalewie,2 papryczki chilii ( mogą być suszone
cukier 1 szczypta
rosół wołowy 3 szklanki
czosnek 2 ząbki
mielona wołowina 25 dag
olej 4 łyżki
czekolada gorzka 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Chilii con carne wg Buni :

Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić bardzo drobno pokrojoną cebulę i smażyć aż się zeszkli i zmięknie. Dodać rozdrobnione mięso i czosnek .Smażyć mieszając aż się zrumieni i zbrązowieje ( ok 20 minut ) . Wlać 3 szklanki bulionu wołowego., dodać papryczki chilii . Dusić następne 40 minut. Dołożyć paprykę, pomidory, fasolę , czekoladę , po szczypcie papryki, pieprzu, cukru. Dusić jeszcze 30 minut odkryte tak by potrawa nabrała odpowiedniej konsystencji. Doprawić do smaku .
Podawać z ryżem udekorowane listkami natki pietruszki ( lub innych ziół ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 12.11.2010 07:51
świetny przepis
alaaa 11.08.2010 17:12
bardzo ciekawy przepis i na pewno smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak