Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barwne torille

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
chili 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
filet z kurczaka 0,5 kg
cebula 2 szt
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat
jogurt naturalny 2 łyżki
czosne\\ 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Barwne torille

Mięso kroimy w kostkę oprószamy przyprawą. Smażymy na oleju. Cebule siekamy i rumienimy na oleju. Z mąki, soli, 2 łyżek oleju i 2 szklanek wody robimy ciasto. Dzielimy na 8 części, wałkujemy. przyprawy mieszamy osobno z łyżką wody. smarujemy każdy placek jedną z nich z obu stron. Smażymy bez tłuszczu. Na każdą placku układamy: sałatę, 2 plastry pomidora, łyżkę cebuli oraz mięso. z podanych składników przygotowujemy sos. Polewamy farsz i składamy tortille.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 05.08.2013 11:16
ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak