Sposób przygotowania

W dużym rondlu topimy masło dodajemy warzywa i mięso i smażymy na małym ogniu przez 8 minut.Cytryny cienko obieramy blanszujemy skórkę we wrzącej wodzie przez 3 minuty a z cytryny wyciskamy sok.Do rondla dolewamy sok z cytryny i dorzucamy skórkę,powoli doprowadzamy do wrzenia na małym ogniu przez 50 minut.Zostawiamy do ostygnięcia a następnie miksujemy.Wlewamy do rondla podgrzewamy doprawiamy solą i pieprzem i dolewamy śmietanę,tym razem nie doprowadzamy do wrzenia aby śmietana nam się nie zważyła.Wlewamy zupę do wazy i przybieramy natką pietruszki możemy też dać plasterki cytryny..W taki sam sposób możemy przyrządzić zupę z pomarańczy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !