Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna z pęczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka marynowana 1 szt
pęczak 1 szkl
kostka rosołowa 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
kukurydza marynowana 1 szkl
fasola czerwona z puszki 1/2 szkl
oliwa 3 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna z pęczakiem

Do garnka wlać 3 szkl wody, dodać kostkę rosołową, wsypać pęczak i ugotować na sypko, ostudzić. Fasolkę i kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki kiszone i marynowaną paprykę pokroić w kostkę, cebulę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać natkę pietruszki, skropić oliwą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z wędliną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.06.2012 08:51
jeszcze takiej nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak