Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyk po tatarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Prosty przepis na befsztyk tatarski. Możecie dodać do niego również inne ulubione dodatki np. marynowane pieczarki lub korniszony. Polecam

Składniki:

polędwica wołowa 700 g
cebula 120 g
oliwa 6 łyżek
żółtko jajek 6 szt
pietruszka zielona do smaku
musztarda do smaku
papryka do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kapary 1 posiekane
sardynki 6 (w oliwie)

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyk po tatarsku

Mięso opłukać, posiekać tasakiem, przyprawić, starannie wyrobić i zwilżonymi rękoma uformować okrągłe befsztyki o grubości 3 cm, powierzchnię wygładzić. W środku każdego zrobić wgłębienie na żółtko. Cebulę drobno posiekać, skropić oliwą. Natkę posiekać. befsztyk ułożyć na talerzyku i obłożyć dodatkami, skropić oliwą. Potrawę przyrządzać tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 11.06.2012 12:49
super
gusia1000 04.03.2012 11:03
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak