Sposób przygotowania

Ryby wypatroszyć, odciąć głowę i ogon, wymoczyć. Warzywa pokroić w paski, zalać pół litra wrzącej wody, ugotować z przyprawami i pod koniec gotowania dodać ocet. Wymieszać musztardę, sok z cytryny, pół szklanki przecedzonego wywaru, oliwę, mleko i sos Worcester. Śledzie odfiletować i ściągnąć skórę. W kamiennym naczyniu układać warstwami śledzie i warzywa, zalać marynatą, która powinna zakryć ostatnią warstwę. Przycisnąć deseczką i zostawić na 2 dni. Podawać z chlebem i masłem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nic, tylko tak robić śledzie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !