Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź po wiedeńsku II

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 10 szt
włoszczyzna 1 szt
cebula 100 g
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ocet winny 1/4 szkl
sok z cytryny 1/2 szt
musztarda 1 łyżeczka
oliwa 1/2 szkl
mleko 1/4 szkl
sos worcester do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: śledź po wiedeńsku II

Ryby wypatroszyć, odciąć głowę i ogon, wymoczyć. Warzywa pokroić w paski, zalać pół litra wrzącej wody, ugotować z przyprawami i pod koniec gotowania dodać ocet. Wymieszać musztardę, sok z cytryny, pół szklanki przecedzonego wywaru, oliwę, mleko i sos Worcester. Śledzie odfiletować i ściągnąć skórę. W kamiennym naczyniu układać warstwami śledzie i warzywa, zalać marynatą, która powinna zakryć ostatnią warstwę. Przycisnąć deseczką i zostawić na 2 dni. Podawać z chlebem i masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.03.2012 11:01
Nic, tylko tak robić śledzie.
kasiaw 07.01.2012 21:33
pychota
aacaac 06.01.2012 08:07
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak