Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe muffinki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka pełnoziarnista 0,5 szklanki
cukier 0/5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 2 szt
mleko 2% 1 szklanka
masło lub margaryna 12 dag
banan 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe muffinki

Kroki postępowania

1
Mąki mieszamy z cukrem, sodą i proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - Bananowe muffinki foto
2
Margarynę rozpuszczamy, studzimy i następnie dokładnie miksujemy z jajkami i mlekiem.
Krok 2 - Bananowe muffinki foto
3
Zmiksowane składniki dodajemy do sypkich i mieszamy łyżką- tak, by pozostały małe grudki.
Krok 3 - Bananowe muffinki foto
4
Banany obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy.
Krok 4 - Bananowe muffinki foto
5
Przygotowane ciasto wlewamy do papilotek na muffinki, ułożonych w blaszce,pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5 - Bananowe muffinki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 06.01.2012 00:17
pożarłam je wzrokiem :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak