Sposób przygotowania

Trzon maślaków oczyścić, z kapeluszy zdjąć skórkę, oczyszczone grzyby szybko umyć i osączyć a następnie drobno pokroić. Stopić połowę masła do rondla ze stopionym masłem włożyć grzyby, oprószyć pieprzem i solą. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok 40 minut. Pod koniec duszenia dodać pokrojona szynkę lub boczek. W miarę potrzeby duszące się grzyby podlewać rosołem. Gdy grzyby zmiękną dodać pozostałe masło, zagęścić sos dodatkiem żółtek. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny solą i pieprzem. Potrawę wyłożyć na półmisek i posypać posiekana pietruszka

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 6
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Grzybki duszone to rarytas
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !