Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 kotlety
szpinak świeży lub mrożony 10 dag po uduszeniu
feta 5 dag
śmietana 30% 4-5 łyżek
czosnek 1 ząbek
olej rzepakowy do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Szpinak przebieramy, dokładnie płuczemy, podlewamy odrobiną wody i dusimy 2-3 minuty, po czym dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz pokrojony w drobną kostkę ser feta i mieszamy do czasu aż ser się rozpuści, studzimy (wg upodobań można szpinak doprawić dodatkowo solą).
Krok 1 - Roladki schabowe ze szpinakiem foto
2
Kotlety mocno rozbijamy tłuczkiem i lekko solimy. Na każdym kotlecie kładziemy doprawiony szpinak i zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami.
Krok 2 - Roladki schabowe ze szpinakiem foto
3
Na rozgrzanym oleju obsmażamy roladki ze wszystkich stron na rumiano, podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości mięsa na wolnym ogniu.
Krok 3 - Roladki schabowe ze szpinakiem foto
4
Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Roladki schabowe ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 05.05.2012 13:53
rewelacja
Ela15 10.01.2012 11:17
może być dobre, spróbuję
pacpaw 06.01.2012 17:57
dawno już szpinaku nie jadłem
ziutula
ziutula 06.01.2012 04:58
ja tam ze szpinakiem zjem wszystko....
suzana 05.01.2012 22:32
świetne, też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak