Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z drobiową wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 80 dag
watróbki z drobiu 30 dag
bułki kajzarki 2 szt
słonina 5 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy
jajko ugotowane na twardo 3 szt
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z drobiową wątróbką

Bułki zamoczyć w wodzie, odcisnąć. 10 dag wątróbek, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, oprószyć solą i pieprzem. Pozostałe wątróbki i mięso umyć, osuszyć. Cebulę, czosnek, mięso i surowe wątróbki przepuścić przez maszynkę, dodać namoczone bułki, surowe jajka, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić. Do wysmarowanej tłuszczem formy wyłożyć połowę masy mięsnej, ułożyć na niej połówki gotowanych jajek i usmażoną wątróbkę. Przykryć pozostałą masą mięsną, wyrównać. Na wierzch położyć kilka plasterków słoniny.(forma powinna być wypełniona do 3/4 wysokości) Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 55-60 minut. Podawać na zimno lub gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.03.2014 15:52
super pomysł,musze wykorzystać przepis
Seba 12.01.2012 00:37
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak