Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ziemniaczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
ser żółty 45 dkg
wędzony boczek 60 dkg
cebule małe 3 szt
oliwa 4 łyżki
koperek 8 łyżeczek
Grill przyprawa pikantna Prymat do smaku
sól
pieprz
papryka mielona do smaku
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ziemniaczki

Ziemniaki dokładnie umyć, osączyć z wody, przekroić na połowy i wydrążyć środki. Następnie dodać do nich pokrojony drobno boczek, cebulę, ser żółty, paprykę pozbawioną nasion i obsypać przyprawą grill pikantny, pieprzem, solą i papryką mieloną. Nadziane ziemniaki polać oliwą z oliwek, wyłożyć na blachę do pieczenia i piec w piekarniku w temp. 180 stopni do miękkości warzyw. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Gotowe ziemniaczki posypujemy koperkiem i smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 12.02.2012 20:44
z boczkiem na pewno są pyszniutkie
Anna169Hosz 11.01.2012 00:52
Bardzo zachęcający przepis.
Jodaj 07.01.2012 10:21
pycha
KasiaK90 06.01.2012 09:50
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak