Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie umyć, osączyć z wody, przekroić na połowy i wydrążyć środki. Następnie dodać do nich pokrojony drobno boczek, cebulę, ser żółty, paprykę pozbawioną nasion i obsypać przyprawą grill pikantny, pieprzem, solą i papryką mieloną. Nadziane ziemniaki polać oliwą z oliwek, wyłożyć na blachę do pieczenia i piec w piekarniku w temp. 180 stopni do miękkości warzyw. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Gotowe ziemniaczki posypujemy koperkiem i smacznego:)

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne:)
  • 14
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo zachęcający przepis.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    z boczkiem na pewno są pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !