Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z ryby w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z ryby 1 kg
cebula 2 szt
kukurydza marynowana 1 szkl
oliwa 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ketchup 2-3 łyżki
sok jabłkowy 1/2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
tymianek 1 łyżeczka
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z ryby w sosie pomidorowym

Filety rybne umyć osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone filety, koncentrat pomidorowy wymieszany z sokiem jabłkowym, liście laurowe, tymianek, ketchup. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec wsypać osączoną z zalewy kukurydzę, przyprawić do smaku, wymieszać i zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.11.2012 18:35
Wygląda bardzo apetycznie.
olkaaa 23.10.2012 08:24
bardzo fajne
Seba 16.10.2012 09:51
smaczny
Natalia/tubisiek 17.09.2012 21:32
dla mnie super :)
ronald88 14.03.2012 14:00
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak