Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki pokroić w długą słomkę i osuszyć. Nakładać ziemniaki do drucianej formy nagrzanej w gorącym oleju. Zanurzyć i smażyć na złoty kolor. Wyjąć foremkę z oleju i wyrzucić gotowy koszyczek. Posolić. Jaja należy natłuc w połowie, otworzyć bezpośrednio nad zakwaszoną wodą(1l wody- 2 łyżki octu) aby mogły swobodnie pływać. Gotować 3 min. formując drewnianą łyżką ścinające się białko. Wyjmować ostrożnie. Ostudzone koszyczki napełnić sałatką francuską, na którą położyć jajko. Polać sosem musztardowym i posypać natką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre na Wielkanoc za miesiąc.
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !